joi, 15 noiembrie 2007

Diferente



Cineva mi-a spus mai demult ca e o diferenta intre simplu si simplist, probabil similara cu diferenta intre un drum drept si Cheile Bicazului, m-am dus o data acolo si eram plin de Lacate, dar nu se potrivea niciuna din chei.
Am intrebat de ce?
Muntele era prea prapastios sa-mi raspunda, copacii oameni erau tacuti si barajul avea legamant de tacere.
M-am dus atunci la rau, am vrut sa vad daca pot sa merg pe apa, in schimb mi-au inghetat picioarele, probabil nu cred destul, nici macar cat o farama. i-am cerut iertare raului pentru incercarea mea prosteasca, el a ras si a mers mai departe, mi-a lasat in schimb niste pietre.
Le-am luat si le-am pus in buzunar, acum ele sunt in farfuria mea cu nimicuri, mai putin una care e la gatul Ei.
Cand n-am o solutie, merg, gandurile merg si ele cu mine, daca eu stau si gandurile tind sa stea, asa ca am mers mai departe, si au inceput sa mi se incalzeasca si picioarele.
Ca de obicei cand merg fara sa ma uit dupa Drum, ajung intr-o padure, o fi aceeasi padure, dar de fiecare data are alti copaci. Imi dau seama ca padurea n-are suficienta lumina, sau n-are destula ceata pe jos. Cu rautate am ars paduri pana in temelii, am scos si radacinile si mi-am trimis legiunea de furnici sa aiba grija de ele.
Eu ramasesem cu Lacatele, si pot sa spun ca m-a salvat un glonte si o tasta furata, si intr-un port vechi am descoperit o comoara cu Lacatele mele, si acum imi trebuie o cheie si cuvinte bine alese, asa ca am sa cumpar niste fulgi, o minge, niste taine..si un pachet de tigari

3 comentarii:

Amedeah spunea...

Frumos debut :)

Cheia a fost mereu la tine poate fara sa stii...

TC spunea...

thank ye :)

ps. oh crap! mi-ai pus-o cumva in buzunar fara sa stiu eu?! sper ca n-o sa ma chinuiesc degeaba s-o recuperez ca sa aflu ca defapt a fost la mine tot timpul :p

Amedeah spunea...

That's for me to know and you to find out... :)